Είμαι στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε οτιδήποτε σας απασχολεί και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

Σοφία Παπαστεφανάκη

Εκπαιδεύτρια σκύλων

Λίγα λόγια για μένα

Από την παιδική μου ηλικία η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από ζώα – άλογα, σκύλους, γάτες, κουνέλια, παπαγαλάκια… Τα πρώτα χρόνια, αγαπημένη μου ασχολία είναι τα χάδια και οι αγκαλιές, το τάισμα και ο καλλωπισμός τους, η παρατήρηση της συμπεριφοράς και η προσπάθεια κατανόησης της ψυχολογίας τους, ενώ αφιερώνω ώρες και ώρες σε –άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο επιτυχημένες! – δραστηριότητες εκπαίδευσης τους, με πολλή αγάπη. 

Αργότερα, το γενικότερο ενδιαφέρον μου για τις διαδικασίες της Μάθησης με οδηγεί να σπουδάσω στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, να λάβω Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Τίτλο στη Δια Βίου Εκπαίδευση και να διδάσκω στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Και το εξειδικευμένο ενδιαφέρον μου για τους σκύλους με οδηγεί να αναζητήσω Διπλώματα στην Εκπαίδευση τους, τον Καλλωπισμό / Grooming, την Ψυχολογία τους, αλλά και βασικές γνώσεις Βοηθού Κτηνιατρικής. 

Με τον καιρό, όλες αυτές οι γνώσεις, οι δεξιότητες, οι εμπειρίες, τα συναισθήματα, μετουσιώνονται και γεννιέται η επιθυμία μου να τα αξιοποιήσω προς όφελος σκύλων και κηδεμόνων. Έτσι, δημιουργείται το Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων Happy Tail.

Η φιλοσοφία της εκπαίδευσης, βασίζεται στον κυρίως διαμεσολαβητικό ρόλο μου ανάμεσα στον κηδεμόνα και το σκύλο του, και δίνω εξίσου μεγάλη σημασία στις ανάγκες και των δυο. 

Αφενός, κάθε σκύλος χρειάζεται να βοηθηθεί, με συστηματικό τρόπο και αξιοποιώντας κίνητρα που έχει (για λιχουδιές, για παιχνίδι, για χάδι κ.λπ.), να καταλάβει τι του ζητάμε και να υλοποιήσει τη συμπεριφορά αυτή.

Αφετέρου, το βασικό ή τα βασικά πρόσωπα στη ζωή του σκύλου σας είσαστε εσείς, οι κηδεμόνες, τα μέλη της οικογένειας του, και είναι καθοριστικής σημασίας να είσαστε στην καθημερινότητά του συνεπείς σε αυτά που του ζητάτε και μετά το πέρας της εκπαίδευσης, σε διαφορετική περίπτωση, η επιτυχία που έχει σημειώσει κατά την εκπαίδευση θα εξανεμιστεί.

Στιγμιότυπα εκπαίδευσης

Ο χώρος

Το Happy Tail λειτουργεί σε έναν εύκολα προσβάσιμο, εσωτερικό, ισόγειο, κλιματιζόμενο χώρο στη Λεωφόρο Ιωνίας 117, ώστε να προσομοιάζει στις πραγματικές συνθήκες των σκύλων που διαβιώνουν στον αστικό ιστό της πόλης αλλά και να μην επηρεάζονται τα μαθήματα από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε από κοντά. 

Κύλιση προς τα επάνω